Ratkaisuja korroosion ehkäisyyn

Katodinen suojaus on yleisin sähkökemiallinen menetelmä korroosionestoon. Se voidaan toteuttaa joko uhrautuvilla anodeilla, tai ns. ulkoisen virtalähteen menetelmällä (ICCP). Katodista suojausta käytetään mm. laivojen rungon vedenalaisten osien suojaamiseen, erilaisten säiliöiden ja putkistojen ulko- ja sisäpuoliseen suojaukseen, sekä mm. betoniterästen suojaamiseen agressiiviselta korroosiolta merivedessä ja parkkihalleissa, joihin kantautuu tiesuolaa.
Periaatteessa kaikki korroosio, joka tapahtuu vedessä, maassa, betonissa tai missä hyvänsä valiaineessa (paitsi ilmassa) voidaan estää katodisesti. Suljettujen vesikiertojen korroosiota voidaan estää korroosioinhibiittien avulla.
Joskus korroosioestoon ei tarvita laitetta tai kemikaalia, materiaalin valinta tai pieni muutos vesijärjestelmässä voi ehkäistä korroosion.
Korrosioneston lisäksi Leion Oy kehittää ja valmistaa muita sähkökemiallisia ratkaisuja mm. pintojen puhtaanapitoon sekä prosessien tehostamiseen. Esim merivesikiertoisten jäähdytysjärjestelmien kasvustonesto laivoilla tai teollisuuden järjestelmissä voidaan toteuttaa sähköisesti.

Uhrautuvat anodit

Leion Oy toimittaa uhrautuvat sinkki- ja alumiiniseosanodit varastosta tai lyhellä toimitusajalla.Materiaalit EN 12496 mukaan.
 
Alumiiniseokset:
Seos A2: Al-Zn-In
Seos A3: Al-Zn-Si-In
 
 
Sinkkiseokset:
Z1: Zn-Al-Cd
 
 
Valikoimissamme on vakiona 316 kpl:tta erilaisia malleja alkaen 0.5 kg yli puolen tonnin painoisiin Off-shore anodeihin.
Voimme toimittaa anodit myös yhtiönne logotiedoilla.
Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous: info@leion.fi
Jouko Elfving +358 40 521 6078
 
 

Korroosioinhibiitit

Leion Oy kehittää ja valmistaa kotimaisia myrkyttömiä inhibiittejä, jotka jo pieninä  annoksina  vähentävät korroosiota vesi- ja muissa kierroissa. Käytämme tuotekehityksessä polarisaatiovastus-ja painohäviömenetelmiä. Meillä on saatavilla myös Coreston ON-Line korroosionopeus- ja inhibiitinannostelujärjestelmät https://www.coresto.fi/.

-Leion-602: Vesi-etanoliseokset
-Leion-502: Paperikoneympäristö
-Leion-50X: LVI-järjestelmät, yleissuoja.
-Leion-422: Muottien jäähdytyskanavat
-Leion-340: Kaliumformiaatin inhibointi
+ yli 40 muuta reseptiä. Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous: info@leion.fi 
+358 40 521 6078